Default Header Image

Comunicate de presă

Comisia interministerială dezminte informațiile apărute în mass-media despre USMF „Nicolae Testemițanu”

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova nu au fost depistate încălcări în domeniile: recrutare, admitere, documentare, formare profesională, finalizare a studiilor superioare integrate în medicină și farmacie și eliberare a diplomelor. Aceasta este concluzia generală a Comisiei comune a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării,  abilitată în verificarea corectitudinii organizării și desfășurării procesului de studii al studenților internaţ

Gala Mediciniștilor Laureați

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită, în data de 20 decembrie curent, la Gala Mediciniștilor Laureați 2018, organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.

Comunicat de informare

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă indignarea pentru faptul că instituțiile mass-media difuzează informații eronate privind implicarea Universității în anumite scheme frauduloase, fără a aduce probe concludente.

Cel mai frumos cămin în haine de sărbătoare

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vă invită la desemnarea Celui mai frumos cămin în haine de sărbătoare din Campusul studențesc. Evenimentul, ajuns la ediţia a VII-a, va avea loc în data de 17 decembrie, începând cu ora 18:00, în campusul universitar (str. Mălina Mică, 61/1).

Stop denigrării USMF „Nicolae Testemițanu”!

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova își exprimă indignarea pentru faptul că a fost prejudiciată grav imaginea instituției prin materialele jurnalistice difuzate în perioada 3-6 decembrie 2018 cu privire la dosarul diplomelor false deținute de cetățeni din Israel.

Comisia interministerială și-a început activitatea la USMF „Nicolae Testemițanu”

O comisie comună a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și-a început activitatea la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova pentru a verifica corectitudinea organizării și desfășurării procesului de studii al studenților internaţionali.

Comunicat de presă

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă îngrijorarea că, în materialele difuzate în mass-media, în data de 3 și 4 decembrie 2018, privind Dosarul „Diplome pentru a ucide” în Israel: Foști studenți la medicină în Republica Moldova și Armenia, activau în baza diplomelor false, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova, unde instituția noastră este unica care instruiește medici și farmaciști.

Pe Aleea savanților și medicilor iluștri vor fi dezvelite noi busturi

În data de 20 noiembrie 2018, va avea loc ceremonia de dezvelire a şase busturi noi pe Aleea savanților și medicilor iluștri din Chişinău. Aceste personalităţi notorii în domeniul medicinei și farmaciei sunt: Alexandra Vizitiu, Constantin Matcovschi, Vasile Cecurin, Ion Marin, Vasile Cuprianov şi  Alexei Molohov.

Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 12:00, pe Aleea savanților și medicilor iluștri (str. Nicolae Testemițanu, 27).

Cardio Forum 2018

În perioada 12-13 octombrie curent, disciplinele de Cardiologie și Reumatologie, Catedra de endocrinologie  ale Universităţii de Stat şi Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu societățile de profil vor organiza acțiunea CardioForum 2018 cu genericul Abordare multidisciplinară în practica medicală – conferință interdisciplinară cu participare internațională.

Al V-lea Congres Internaţional al Societății de Anesteziologie şi Reanimatologie din Republica Moldova

În perioada 27-29 septembrie 2018, la Chişinău, se va desfăşura cel de-al V-lea Congres Internaţional al Societății de Anesteziologie şi Reanimatologie din Republica Moldova și Cursul Internaţional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgență, precum și cea de-a XXVIII-a ediție a Congresului European Society for Computing and Technology in Anesthesia and Intensive Care.

Lucrările Congresului vor începe la 27 septembrie, ora 13:00, în incinta Hotelului Radisson Blu Leogrand(str. Mitropolitul Varlaam, 77).